Pirinç Pilavı (Bol Sebzeli Rengarenk) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tane havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağından 1 parmak az mısır (haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tane tavuk bulyon ( isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pirinç Pilavı (Bol Sebzeli Rengarenk) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlerimizi güzelce yıkayalım, nişastasını giderelim.
- Havuçları yıkayalım, küçük küçük doğrayalım.
- Bezelyeleri de güzelce yıkayalım.
- Pilav tenceremize sıvı yağı ekleyelim.
- Ardından doğradığımız havuçları ekleyelim.
- Yağda biraz kavrulunca üzerine bezelyeleri ve mısırı ekleyelim. 1- 2 dk oda kavrulunca üzerine pirinçlerimizi ekleyelim.
- Üzerine tavuk bulyon ve tereyağını ekleyelim, 2- 3 dk kavurduktan sonra suyunu ilave edelim.
- Suyunu çekince piştiğini kontrol ederek ağzını kapatalım. 15 dk dinlenmeye bırakalım.
Pirinç Pilavı (Bol Sebzeli Rengarenk) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.