Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Yumuşak Börek

Pırasalı Yumuşak Börek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pirasali-yumusak-borek.jpg

Pırasalı Yumuşak Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
  • 1 kilo pırasa yaprağı
  • 1 kase çökelek peyniri
Sos için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu,tuz,karabiber
  • 1 yemek kaşığı un

Pırasalı Yumuşak Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pırasa yaprağını ayırıp yıkıyoruz ve suyunu süzmeye bırakıyoruz.
  2. Bu ortada sos hazırlayabiliriz,yumurta,süt,yağ,un,kabartma tozu,tuz,karabiber koyup çırpıyoruz.
  3. Suyunu salan pırasa yaprağını ince halde doğruyoruz ve bir kase çökelek peyniri ayarlıyoruz.
  4. Yufkayı önümüze seriyoruz ve sostan 3 4 kaşık alarak tam ortasına yayıyoruz.
  5. Sosun üzerine denk gelecek halde evvel pırasadan sonra çökelek peynirden ve tuz serptikten sonra yufkayı kenarlardan kıvırıp sarıyoruz ve elimizle sıkarak buruşturuyoruz.
  6. Yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz, başka yufkalarımıza da tıpkı süreci uygulayarak tepsimize diziyoruz.
  7. Kalan sostan bilhassa kenarlarına dökerek her tarafına eşit halde yayıyoruz.
  8. Evvelden ısıttığımız fırında 45 dk ortada çevirerek pişiriyoruz.
  9. Pişen böreğimizi biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz.
Afiyet olsun:).

Pırasalı Yumuşak Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt