elektronikci
FD Üye
Pırasalı Yumuşak Börek Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 1 kilo pırasa yaprağı
- 1 kase çökelek peyniri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu,tuz,karabiber
- 1 yemek kaşığı un
Pırasalı Yumuşak Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pırasa yaprağını ayırıp yıkıyoruz ve suyunu süzmeye bırakıyoruz.
- Bu ortada sos hazırlayabiliriz,yumurta,süt,yağ,un,kabartma tozu,tuz,karabiber koyup çırpıyoruz.
- Suyunu salan pırasa yaprağını ince halde doğruyoruz ve bir kase çökelek peyniri ayarlıyoruz.
- Yufkayı önümüze seriyoruz ve sostan 3 4 kaşık alarak tam ortasına yayıyoruz.
- Sosun üzerine denk gelecek halde evvel pırasadan sonra çökelek peynirden ve tuz serptikten sonra yufkayı kenarlardan kıvırıp sarıyoruz ve elimizle sıkarak buruşturuyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz, başka yufkalarımıza da tıpkı süreci uygulayarak tepsimize diziyoruz.
- Kalan sostan bilhassa kenarlarına dökerek her tarafına eşit halde yayıyoruz.
- Evvelden ısıttığımız fırında 45 dk ortada çevirerek pişiriyoruz.
- Pişen böreğimizi biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz.
Pırasalı Yumuşak Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.