Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Yumurtalı Börek (Sadece Elle)

Pırasalı Yumurtalı Börek (Sadece Elle)
0
49

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
pirasali-yumurtali-boreksadece-elle.jpg

Pırasalı Yumurtalı Börek (Sadece Elle) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1,5 su bardağı(200 mlt’lik) ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı(200 mlt’lik) un
İçi için;
  • Yarım kg pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru açmak için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Pırasalı Yumurtalı Börek (Sadece Elle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık su, tuz ve elenmiş un bir kaba koyup yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamur yirmi dakika kapalı bir kapta dinlenirken, pırasalar küçük küçük doğranır, ocakta bir ölçü solunca üzerine, yağ, baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır.
  3. En son çırpılan yumurtalar konur. Yumurtalar pişince harç ocaktan alınır ve soğutulur.
  4. Dinlenen hamur bir kesim unla biraz daha yoğrulur ve dört eşit kesime bölünür.
  5. Her bir kesim sıvı yağla (Yağlana yağlana) elle açılır. Yuvarlağın bir kenarına pırasalı harç konur, rulo yapılır ve yağlanmış borcama yerleştirilir.
  6. 180 derecede üzeri kızarana kadar (Yaklaşık 1 saat 10 dakika) pişirilir. Afiyet olsun????
Pırasalı Yumurtalı Börek (Sadece Elle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,775Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt