Pırasalı Yumurtalı Börek (Sadece Elle) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı(200 mlt’lik) ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı(200 mlt’lik) un
- Yarım kg pırasa
- 2 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
Pırasalı Yumurtalı Börek (Sadece Elle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su, tuz ve elenmiş un bir kaba koyup yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur yirmi dakika kapalı bir kapta dinlenirken, pırasalar küçük küçük doğranır, ocakta bir ölçü solunca üzerine, yağ, baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır.
- En son çırpılan yumurtalar konur. Yumurtalar pişince harç ocaktan alınır ve soğutulur.
- Dinlenen hamur bir kesim unla biraz daha yoğrulur ve dört eşit kesime bölünür.
- Her bir kesim sıvı yağla (Yağlana yağlana) elle açılır. Yuvarlağın bir kenarına pırasalı harç konur, rulo yapılır ve yağlanmış borcama yerleştirilir.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar (Yaklaşık 1 saat 10 dakika) pişirilir. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.