
Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kilo pırasa
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 3 adet yumurta
- Yarım sanayağ veya tereyağ
- 1 çay bar sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde koyulur)
Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaların koyu yeşil kısımlarının birazını keselim. (genellikle beyaz kısımlarını koyalım sulanmasın diye. Çok ince doğrayalım kavuralım.
- Tuzunu ve salçasını ilave edelim güzelce kavuralım soğumaya bırakalım.
- Yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında margarini, sıvı yağı, tuzu karıştıralım.
- Unu yavaşça koyalım elimize yapışmayan bir hamur elde edelim. (ben 4 su bardağı un kullandım ölçü farklılığı olabilir kontrollü koyunuz. ).
- Hamuru 3 e böldüm (2 ye yada 4 e nasıl isterseniz bölebilirsiniz ).
- Tezgahta hamuru genişçe açıp, harcı da eşit bölüp tamamını içerisine yaydıralım.
- Rulo şeklinde saralım fırın tepsisine koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun ????.