Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek)

Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek)
0
94

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
pirasali-rulo-borek-en-kolay-acilan-hamurla-en-lezzetli-borek.jpg

Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi İçin Malzemeler


İç harcı için;
  • 1 kilo pırasa
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
Hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım sanayağ veya tereyağ
  • 1 çay bar sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde koyulur)

Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasaların koyu yeşil kısımlarının birazını keselim. (genellikle beyaz kısımlarını koyalım sulanmasın diye. Çok ince doğrayalım kavuralım.
  2. Tuzunu ve salçasını ilave edelim güzelce kavuralım soğumaya bırakalım.
  3. Yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında margarini, sıvı yağı, tuzu karıştıralım.
  4. Unu yavaşça koyalım elimize yapışmayan bir hamur elde edelim. (ben 4 su bardağı un kullandım ölçü farklılığı olabilir kontrollü koyunuz. ).
  5. Hamuru 3 e böldüm (2 ye yada 4 e nasıl isterseniz bölebilirsiniz ).
  6. Tezgahta hamuru genişçe açıp, harcı da eşit bölüp tamamını içerisine yaydıralım.
  7. Rulo şeklinde saralım fırın tepsisine koyalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  9. 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun ????.
Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt