Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Pilav

Pırasalı Pilav
0
81

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
pirasali-pilav.jpg

Pırasalı Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet pırasa
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasalı Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Pırasalar birer cm genişliğinde doğranır ve yarım daire halinde ince doğranmış havuç ile birlikte tencereye alınır.
  2. Üzerine sıvı yap eklenir.
  3. Kavrulan sebzelerin üzerine sıcak suda 15 dk beklettiğimiz pirinçler alınır.
  4. Bir iki çeşit kavrulur sonrasında haşlanmış bezelye ve sıcak su eklenir.
  5. Tuz ayarı yapılır.
  6. Tereyağ eklenerek ağzı kapatılır.
  7. Suyunu çeken pilavın ağzı kapatılarak 15 dk dinlendirilir. Afiyet olsun. ????????????.
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt