
Pırasalı Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet pırasa
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet havuç
- 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Pırasalı Pilav Tanımı Yapılışı
- Pırasalar birer cm genişliğinde doğranır ve yarım daire halinde ince doğranmış havuç ile birlikte tencereye alınır.
- Üzerine sıvı yap eklenir.
- Kavrulan sebzelerin üzerine sıcak suda 15 dk beklettiğimiz pirinçler alınır.
- Bir iki çeşit kavrulur sonrasında haşlanmış bezelye ve sıcak su eklenir.
- Tuz ayarı yapılır.
- Tereyağ eklenerek ağzı kapatılır.
- Suyunu çeken pilavın ağzı kapatılarak 15 dk dinlendirilir. Afiyet olsun. ????????????.