Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Milföy Börek

Pırasalı Milföy Börek
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pirasali-milfoy-borek.jpg

Pırasalı Milföy Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet milföy
  • 3 adet yufka
  • 1 tane soda
  • Tereyağı
İçi için
  • Tavuk göğsü yahut kemiksiz but
  • Pırasa
  • Tuz, pulbiber, sıvı yağ
Üzeri için
  • Soda

Pırasalı Milföy Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel iç harcımızı hazırlayalım.Pırasayı doğradıktan sonra tencereye biraz sıvı yağ katıp pırasalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Akabinde küp doğradığımız tavukları da katip güzelce soteleyelim.
  3. Tuzunu ve pulbiberini katıp soğumaya bırakalım.
  4. Başka yandan 3 tane milföyü birleştirip tepsi büyüklüğünde oklava yardımıyla açıyoruz.
  5. Yağlanmış olduğumuz tepsiye seriyoruz.
  6. Yufkaların hepsini ikiye bölüyoruz.
  7. Bir modülünü milföyün üzerine serip tereyağı katıyoruz üstüne. 1 tane daha yufka serip tereyağı tekrar katıyoruz.
  8. 3 kesim yufka olacak formda birebir süreci yapıyoruz ve pırasalı harcımızı yufkanın üzerine gezdiriyoruz.
  9. Tekrar 3 modül yufkayı tepsiye diziyoruz ve ortalara tereyağı katıyoruz.
  10. En son geri kalan 3 milföyü tekrar tepsi büyüklüğünde açıp en üst kata yerleştiriyoruz ve dilimliyoruz.
  11. Üzerine 1 tane soda döküyoruz ve 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  12. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
    Not:borcamda altı genelde pişmiyor sizin fırınınızda o denli ise ve borcamda pişiriyorsanız tepsiyi fırının altına sürmenizi öneririm.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt