Pırasalı Kuru Dometesli Pilav Tanımı İçin Materyaller
Üzeri için materyaller
- 4 sap pırasa
- 10 adet çeri domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 bardak baldo pirinç
- 2 bardak ılık su
- 1 bardak tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Pırasalı Kuru Dometesli Pilav Tanımı Yapılışı
- Hazırlanış pırasa ve domatesi dilim dilim doğruyoruz.
- Pirinci yıkayıp suyunu düzgünce süzüyoruz.
- İnce doğradığımız pırasa ve domatesi tepsiye alıp, yağlayıp, tuz ve kekiği ekliyoruz.
- 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika aralıklarla denetim ederek pişiriyoruz. 40 dakika sonra fırından alıp kalan zeytinyağını döküp yeterlice karıştırıp, tekrar tepsiye yayıyoruz.
- 15-20 dakika daha pişirip fırından alıyoruz. Bu sırada pilavı 2 yemek kaşığı tereyağı eklediğimiz tencerede uygunca soteliyoruz.
- 2 bardak pirince 2 bardak su 1 bardak tavuk suyu ekleyip, dileğe nazaran 1 tatlı kaşığı tuz ek ediyoruz.
- Orta kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine havlu kağıt serip 15 dakika servis öncesi dinlendiriyoruz. Görseldeki üzere servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.