iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Kaşarlı Peynirli Kürdan Börek ( Şip Şak Hazır 10 Dk ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (rendelenmiş örgü peynirde olur )
*25 adet kürdan
*1 paket böreklik yufka 4 yaprak
*2 adet yumurta sarısı (dışına sürülecek)
*100 gr eritilmiş margarin veya tereyağı
*Sıvı yağ da olur ( katlara sürmek için)
PIRASALI HARCI İÇİN :
*3 adet pırasa
*1 adet orta boy soğan
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 5 çay kaşığı tuz
Pırasalı Kaşarlı Peynirli Kürdan Börek ( Şip Şak Hazır 10 Dk ) Tarifi Yapılışı Pırasalar küçük küçük doğranır, ardından kuru soğan da aynı şekilde kesilir ve bir tava alınır sıvı yağ eklenir ve içine soğanlar atılır Hafif pembeleşince pırasalar da atılır ve iyice kızartılır, içine pul biber ,tuz ,karabiber ,kırmızı toz biber eklenir ve karıştırılır ve bir kenara alınır 2 diğer yandan kaşarı bir kaseye alalım
Yufkalarımızı üst üste yağlayarak üç yaprak olarak yuvarlak keselim ve eşit olarak hepsine rendelenmiş peynir ve pırasalı harcı koyarak bir kürdan alarak dikiş gibi batıralım ve yumurta sarısını sürüp ,180° derece önceden ısıtılmış fırına gönderelim üzerleri kızarana kadar pişirelim, ben yaklaşık 15 dk pişirdim
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (rendelenmiş örgü peynirde olur )
*25 adet kürdan
*1 paket böreklik yufka 4 yaprak
*2 adet yumurta sarısı (dışına sürülecek)
*100 gr eritilmiş margarin veya tereyağı
*Sıvı yağ da olur ( katlara sürmek için)
PIRASALI HARCI İÇİN :
*3 adet pırasa
*1 adet orta boy soğan
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 5 çay kaşığı tuz
Pırasalı Kaşarlı Peynirli Kürdan Börek ( Şip Şak Hazır 10 Dk ) Tarifi Yapılışı Pırasalar küçük küçük doğranır, ardından kuru soğan da aynı şekilde kesilir ve bir tava alınır sıvı yağ eklenir ve içine soğanlar atılır Hafif pembeleşince pırasalar da atılır ve iyice kızartılır, içine pul biber ,tuz ,karabiber ,kırmızı toz biber eklenir ve karıştırılır ve bir kenara alınır 2 diğer yandan kaşarı bir kaseye alalım
Yufkalarımızı üst üste yağlayarak üç yaprak olarak yuvarlak keselim ve eşit olarak hepsine rendelenmiş peynir ve pırasalı harcı koyarak bir kürdan alarak dikiş gibi batıralım ve yumurta sarısını sürüp ,180° derece önceden ısıtılmış fırına gönderelim üzerleri kızarana kadar pişirelim, ben yaklaşık 15 dk pişirdim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.