Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Havuçlu Gül Böreği

Pırasalı Havuçlu Gül Böreği
0
125

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 yufka
İç harcı için;
  • 1 kilo pırasa
  • 2 tane havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
Sosu için;
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet sade soda
Üzeri için;
  • Çörek otu
  • Susam

Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasaları yıkayıp, yemeklik doğrayıp, tencereye alıyoruz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra rendelediğimiz havuçları ekleyip, kavuruyoruz.
  3. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, altını kapatıyoruz.
  4. Yufkayı açıp üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla gezdiriyoruz.
  5. Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine sonra rulo olarak sarıyoruz.
  6. Diğer yufkalara da birebir süreci uygulayıp, gül formunu veriyoruz.
  7. Tüm yufkalar bitince kalan sosu böreğin üzerine döküp, çekmesini bekliyoruz.
  8. Çörek otu serpip, 180 derece evvelden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, sıcak servis ediyoruz.
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt