Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 yufka
- 1 kilo pırasa
- 2 tane havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Acı pul biber
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet sade soda
- Çörek otu
- Susam
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları yıkayıp, yemeklik doğrayıp, tencereye alıyoruz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Sonra rendelediğimiz havuçları ekleyip, kavuruyoruz.
- Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, altını kapatıyoruz.
- Yufkayı açıp üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla gezdiriyoruz.
- Pırasalı harcımızdan serpiştiriyoruz yufkanın her yerine sonra rulo olarak sarıyoruz.
- Diğer yufkalara da birebir süreci uygulayıp, gül formunu veriyoruz.
- Tüm yufkalar bitince kalan sosu böreğin üzerine döküp, çekmesini bekliyoruz.
- Çörek otu serpip, 180 derece evvelden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, sıcak servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.