Pırasalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 kilo pırasa
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1 kaşık salça (çok az)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 çay bardak süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavanın içine biraz sıvı yağ döktüm.
- Sonrasında küp küp kestim.
- Pırasaları tavaya ekledim onların biraz kavurdum.
- Ardından havuçları ekledim ve baharatları ve ocağın altını kapattım.
- Hiç sosunu hazırladım yumurta süt sıvı yağ onları güzelce çırptım.
- Ardından üç yufkamı alıp dörtgen şeklinde kestim ve üzerine iç sostan birazcık sürdüm bunu yaptıktan sonra pırasalı ekledim elimle serpiştirdim rulo halinde sarıyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine koyuyoruz bunları yaptıktan sonra güllerin üzerine sosunu döküyoruz ve isteğe göre çörekotu susam ve fırına gönderiyoruz.
- 180° ortalama 45 dakika pişiriyoruz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.