
Pırasalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 7-8 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Ayrıca 4 adet pırasa
- 1-2 adet havuç
- 1 fincan kadar zeytinyağı
- Çörek otu
Pırasalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce havuçlar rendelenir, pırasalar küçük doğranır ve zeytinyağ ile sotelenir. Sonra soğutulur.
- Hamuru yapmadan önce bulgur yarım bardak sıcak su ile ıslatılır. Peynir rendelenir.
- Daha sonra yumurta, yoğurt ve zeytinyağ karıştırılarak çırpılır. Sırasıyla peynir, sotelenen pırasa, un, kabartma tozu eklenir.
- İyice karıştırılarak yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzeri düzeltilerek çörek otu serpilir.
- 190 dereceye ısıtılmış fırında 30- 35 dk pişirilir. Pişme süresi fırına göre değişebilir. Fırından çıkarıldıktan 10 dk sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.