
Pırasalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet taze yufka
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- Yeteri kadar zeytinyağı
- Tuz karabiber
- Yufkalara sürmek için,
- Sıvıyağ zeytinyağı
- 3 yemek kasığı kadar un ve yarım paket kabartma tozu
Pırasalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce doğradığımız pırasayı zeytinyağında soteleyin, rengi dönmeye başlayınca rendelenen havucu ekleyin. Yumuşayınca tuzu karabiberi göz kararı ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Yufkaları ortadan ikiye bölün, karışım yaptığımız un ve kabartma tozunu el yordamıyla gelişi hoş serpin az az. Yufkaya sıvı yağı gezdirip yedirin.
- Yufkanın düz kısmına pırasalı harcı yayalım. Sıkı sarmakta yarar var.
- İster döndürerek isterseniz kol böreği biçiminde yağlanmış tepsiye çok sık olmayacak formda dizelim. Kalan yağı ve un karışımınıda böreği sardıktan sonra üstüne yedirelim.
- Önceden ısınmış 180 derecede alt üst düzgünce kızarana kadar fırınlayalım. İnanılmaz çıtır oluyor.