Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Çıtır Börek

Pırasalı Çıtır Börek
0
25

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pirasali-citir-borek.jpg

Pırasalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet taze yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Yufkalara sürmek için,
  • Sıvıyağ zeytinyağı
  • 3 yemek kasığı kadar un ve yarım paket kabartma tozu

Pırasalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İnce doğradığımız pırasayı zeytinyağında soteleyin, rengi dönmeye başlayınca rendelenen havucu ekleyin. Yumuşayınca tuzu karabiberi göz kararı ekleyin. Soğumaya bırakın.
  2. Yufkaları ortadan ikiye bölün, karışım yaptığımız un ve kabartma tozunu el yordamıyla gelişi hoş serpin az az. Yufkaya sıvı yağı gezdirip yedirin.
  3. Yufkanın düz kısmına pırasalı harcı yayalım. Sıkı sarmakta yarar var.
  4. İster döndürerek isterseniz kol böreği biçiminde yağlanmış tepsiye çok sık olmayacak formda dizelim. Kalan yağı ve un karışımınıda böreği sardıktan sonra üstüne yedirelim.
  5. Önceden ısınmış 180 derecede alt üst düzgünce kızarana kadar fırınlayalım. İnanılmaz çıtır oluyor.
Pırasalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,557Konular
982,115Mesajlar
32,776Kullanıcılar
berat82482Son üye
Üst Alt