Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yufka
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım.
- 1 havucu da soyup rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağ koyup pırasa ve havucu ölene kadar kavuralım.
- Baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Yufkaları evvel ortadan ikiye katlayın,sonra tekrar köşelerden katlayın,ve tekrar köşelerden katlayıp ortadan kesin böylece üçgen yufkalar elde ediyoruz????. Ben bu türlü kesiyorum pratik oluyor tek tek uğraşmıyorum.
- Sonra tek bir üçgen olarak kesilmiş yufkayı alalım ve üzerine sıvı yağ sürelim.
- Hazirlamış olduğumuz pırasalı harçtan geniş olan kısmına gerçek 1 yemek kaşığı koyup yayalım. Ve sigara böreği sarar üzere saralım.
- Bütün yufkalara tıpkı süreci uygulayıp fırın tepsimize dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu ve susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.