Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet günlük yufka
- 7 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 100 gram kadar kaşar rendesi veya peynir
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 bardak süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı en son üste sürmek için kalan sosa eklenicek)
Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları temizleyip yemeklik doğrayalım tavaya az biraz zeytinyağı koyup pırasaları koyup az biraz kızartalım. Sonra rendelenmiş havuçları koyup üzerinede baharatları koyup kızartalım işlem bittikten sonra kasar rendesini de ekleyip bi iki karıştırıp harcımızı bir servis tabağına alalım.
- Sos malzemelerini karıştırıp böreğimizi yapmaya başlayalım. Tepsimize yağlı kağıt serelim bir adet yufkamızı serip sos sürelim. Diğer yufkalar içinde aynı işlemleri yapalım ilk 3 yufka için daha sonra 3. yufkaya harcı koyup diğer kalan yufkaları da soslayıp en son kalan yumurta sarısını da sosa ekleyip karıştıralım.
- Böreğimizin en üstüne sürelim, böreğimizi kesip önceden ısıtılmış 180° lik fırına verelim.
- Üzeri kızarana dek pişirelim bu kadar şimdiden yapacaklara afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.