
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 kilo pırasa
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasalarımızı yıkalayalım, ince ince doğrayalım .
- Tavamıza sıvı yağı alalım ,pırasaları kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş havucu ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
- Yumuşayana kadar kavrulunca içine tuzunu ve baharatları ekleyelim.
- Sonra sosumuzu hazırlayalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştıralım .
- Yufkamızı tezgaha alalım yayalım .
- Kenar kısımlarından üç parmak kadar içe katlıyoruz.
- Sosunu her yerine eşit bir şekilde döküyoruz.
- Uç kısmına pırasalı harçtan koyalım.
- Rulo şeklinde saralım üç parmak genişliğinde keselim .
- Diğer yufkalarıda aynı şekil yapalım.Tepsiye dizelim .
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim ????????
Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı