
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka
- 5-6 kısım pırasa
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Kaşar peyniri
- Sıvıyağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 buçuk çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Çörek otu, susam
Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif kavuralım.
- Pırasaları da doğrayıp üzerine ekleyelim.
- Daha sonra havuçları da ek edip daima birlikte kavuralım.
- Kavrulan materyallere salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
- Yufka sonumuz için gerekli gereçleri karıştıralım.
- Fırın tepsimizi yağlayıp 1 adet yufka serip sosumuzdan gezdirelim.
- Üzerine ikinci yufkayı da koyup tekrar sos gezdirelim.
- Daha sonra üzerine pırasalı harcın yarısını eşit bi formda yayıp üzerine doğranmış kaşar ekleyelim.
- Üçüncü yufkayı da serip tekrar sos gezdirelim.
- Dördüncü yufkayı da serip bi daha sos gezdirip kalan harcı tekrar yayıp kasar peyniri ekleyelim.
- Son olarak beşinci yufkayı da serip kalan sosu ek edelim.
- Üzerine çörek otu ve susam serpip 200-250 derece fırında denetimli pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????????.