iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*800 gram un
*15 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 demet pırasa
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı İlk olarak içimizi hazırlıyoruz Pırasaları ufak ufak doğradıktan sonra sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberle kavuruyoruz Bu kadar börek harcı hazır
Hamuru yoğuruyoruz 15 beze yapıp, tabak büyüklüğünde açıp, arasına sıvı yağ sürüp, 10 adet birden üst üste koyup açıyoruz Tepsi büyüklüğünde Sonra tepsiye koyup pırasaları döküyoruz Kalan 5 bezeyide aynı şekilde açıp üstüne koyup kenarlardan kıvırıp 200 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
*800 gram un
*15 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 demet pırasa
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı İlk olarak içimizi hazırlıyoruz Pırasaları ufak ufak doğradıktan sonra sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberle kavuruyoruz Bu kadar börek harcı hazır
Hamuru yoğuruyoruz 15 beze yapıp, tabak büyüklüğünde açıp, arasına sıvı yağ sürüp, 10 adet birden üst üste koyup açıyoruz Tepsi büyüklüğünde Sonra tepsiye koyup pırasaları döküyoruz Kalan 5 bezeyide aynı şekilde açıp üstüne koyup kenarlardan kıvırıp 200 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun