Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pırasalı Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo böreklik un
*Yarım çay kaşığı tuz
*23 damla sirke
*Ilık su

İç malzeme için


*Yarım kilo pırasa
*1 bardak yoğurt
*1 tane yumurta

Araları yağlamak için


*Yarım paket margarin
*100 gram tereyağ

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Meşhur arnavut böreği ?

1
*İlk olarak hamurunu tutarak başlayalım
*Bir kaba unu koyun ortasını açın yarım çay kaşığı tuz ve 2 3 damla sirke koyun yavaş yavaş ılık su ekleyip hamuru yoğurun
*Hamurun sert değil yumuşak olacak ele yapışmayacak
*Yoğurduğunuz hamuru bezeler halinde 10 parça ya bölün
*Dinlenmeye bırakın
*Daha sonra tek tek bir açın
*5 bezeyi açıp yağlayıp üste üste koyun ve birden tekrar açın
*Yağlanmış tepsiye koyun hamur biraz dışarı taşsın kıvırma payı olacak
*Açılan hamurun içine iç malzemeyi koyun
*İç malzemede pirasaları küçük küçük kesip kavurun kavurduktan sonra yoğurt ve yumurta ekleyin karıştırın
*İç malzeme hazır
*Diğer bezeleri aynı şekilde yapın biraz daha büyük açın üstüne koyup yanları birleştirerek kıvırın
*Üzerine yağ sürün
*200 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirin
*Eğer yumuşak istiyorsa şu serpin Kıtır kıtır istiyosanız sade kalsın

Afiyet olsun
?
 
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt