iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo böreklik un
*Yarım çay kaşığı tuz
*23 damla sirke
*Ilık su
İç malzeme için
*Yarım kilo pırasa
*1 bardak yoğurt
*1 tane yumurta
Araları yağlamak için
*Yarım paket margarin
*100 gram tereyağ
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Meşhur arnavut böreği ?
1
*İlk olarak hamurunu tutarak başlayalım
*Bir kaba unu koyun ortasını açın yarım çay kaşığı tuz ve 2 3 damla sirke koyun yavaş yavaş ılık su ekleyip hamuru yoğurun
*Hamurun sert değil yumuşak olacak ele yapışmayacak
*Yoğurduğunuz hamuru bezeler halinde 10 parça ya bölün
*Dinlenmeye bırakın
*Daha sonra tek tek bir açın
*5 bezeyi açıp yağlayıp üste üste koyun ve birden tekrar açın
*Yağlanmış tepsiye koyun hamur biraz dışarı taşsın kıvırma payı olacak
*Açılan hamurun içine iç malzemeyi koyun
*İç malzemede pirasaları küçük küçük kesip kavurun kavurduktan sonra yoğurt ve yumurta ekleyin karıştırın
*İç malzeme hazır
*Diğer bezeleri aynı şekilde yapın biraz daha büyük açın üstüne koyup yanları birleştirerek kıvırın
*Üzerine yağ sürün
*200 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirin
*Eğer yumuşak istiyorsa şu serpin Kıtır kıtır istiyosanız sade kalsın
Afiyet olsun
?
*1 kilo böreklik un
*Yarım çay kaşığı tuz
*23 damla sirke
*Ilık su
İç malzeme için
*Yarım kilo pırasa
*1 bardak yoğurt
*1 tane yumurta
Araları yağlamak için
*Yarım paket margarin
*100 gram tereyağ
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Meşhur arnavut böreği ?
1
*İlk olarak hamurunu tutarak başlayalım
*Bir kaba unu koyun ortasını açın yarım çay kaşığı tuz ve 2 3 damla sirke koyun yavaş yavaş ılık su ekleyip hamuru yoğurun
*Hamurun sert değil yumuşak olacak ele yapışmayacak
*Yoğurduğunuz hamuru bezeler halinde 10 parça ya bölün
*Dinlenmeye bırakın
*Daha sonra tek tek bir açın
*5 bezeyi açıp yağlayıp üste üste koyun ve birden tekrar açın
*Yağlanmış tepsiye koyun hamur biraz dışarı taşsın kıvırma payı olacak
*Açılan hamurun içine iç malzemeyi koyun
*İç malzemede pirasaları küçük küçük kesip kavurun kavurduktan sonra yoğurt ve yumurta ekleyin karıştırın
*İç malzeme hazır
*Diğer bezeleri aynı şekilde yapın biraz daha büyük açın üstüne koyup yanları birleştirerek kıvırın
*Üzerine yağ sürün
*200 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirin
*Eğer yumuşak istiyorsa şu serpin Kıtır kıtır istiyosanız sade kalsın
Afiyet olsun
?