Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg pırasa
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
- Limon
Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağı ve tereyağını tencereye alıyoruz, tereyağını erittikten sonra salçamızı ekleyerek kavuruyoruz.
- Kavrulan salçamızın üzerine havuçları ilave ederek havuçlarımızı salça ile birlikte kavuruyoruz.
- Daha sonra kabukları soyulmuş minik minik yemeklik doğranmış domateslerimizi ilave ederek domateslerin bir miktar pişmesini sağlıyoruz.
- Ayıklanmış yeşil kısımları ayrılmış pırasaları maksimum 3 parmak genişliğinde kesiyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
- Tuzunuda ilave ettikten sonra, kılık ateşte kapağı kapalı şekilde kendi suyunda en az 15 dakika pişiriyoruz (Bu kısım çok önemli, pırasanızın lezzetini vermesi için muhakkak kendi suyunda pişmesi gerekiyor)
- suyu çeken pırasalara yıkadığımız pirinçleri ilave ederek üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saatte pişmiş olacak.
- Pırasalarımızı muhakkak limon ve pul biber eşliğinde servis etmenizi öneririm. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.