bilgisayarci
FD Üye

Pırasa Ezmesi (Tavuk Göğsü Tadında) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg pırasa
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kase süzme yoğurt
- 3 çorba kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı ceviz kırığı
- Tuz, karabiber, kimyon (oranlar damak zevkinize nazaran, ortalama bir çay kaşığı)
Pırasa Ezmesi (Tavuk Göğsü Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkadığımız pırasaları ince şeritler halinde doğrayalım.
- Ortadan ikiye keserseniz tel tel ayrılacağından kesme süreciniz kolaylaşır.
- Kestikten sonra bol suda biraz bekletmeniz güzelce pak olmasını sağlayacaktır.
- Tencereye bir çay kaşığı tuz ve az ölçü su koyduktan sonra pırasaları atalım, uygunca yumuşayana kadar haşlayalım. (çok yumuşamış olması gerekiyor. Bir tane tadarak test edebilirsiniz. )
- Süzgece aldığımız pırasaları suyunun süzülmesi için bir mühlet bekletelim.
- Daha sonra bir kaşık yardımı ile bastırarak su süzme sürecine devam edelim.
- Hamur üzere toplanan pırasaları elimize alıp yeterlice suyunu sıkmamız lezzetini arttırır. (yerken ağıza su tadı gelmemesi için önemli) suyu güzelce süzülen pırasaların üzerine zeytinyağı döküp çatal yardımı ile ezelim.
- Bir kap içerisinde öteki tüm gereçleri karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
- Son olarak pırasalarımızı hazırladığımız sosla buluşturalım. Bu evrede erimiş kaşar peyniri üzere birbirlerine yapışacağından çatal ve kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Sosun her yerine dağıldığına emin olalım. Tadına bakarak bol yoğurtlu seviyorsanız eklenen sosu damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine az ölçü zeytinyağı gezdirip, cevizle süslemesini yapalım. Afiyet olsun.