Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasa Çullaması (Bafra)

Pırasa Çullaması (Bafra)
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pirasa-cullamasi-bafra.jpg

Pırasa Çullaması (Bafra) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg pırasa
  • 250 -300 gram kadar kıyma
  • 2 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı kaynamış su
Kızartmak İçin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Pırasa Çullaması (Bafra) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pırasaların sap kısımlarını 4 parmak uzunlukta keselim ve sonra yıkayıp biraz yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan pırasaları bir süzgece alıp suyunu süzdürelim. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpalım.
  3. Unu geniş bir kabın içine koyup bir fiske tuz ek edip karıştıralım.
  4. Suyu süzülen ve ılıyan pırasaları evvel una sonra  çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda artlı önlü kızartalım.
  5. Kızaran pırasaları düz bir tencereye dizelim.
  6. Öbür bir tavada kıyma ve soğan kavuralım. Salça ve baharatları ekleyelim.
  7. En son kaynamış 2 su bardağı suyu ekleyerek pırasaların üzerine dökelim.
  8. Sonra iki yemek kaşığı sirke ek edip 20 -25 dakika kadar pişirip servis. Yapalım. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt