Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
pilic-topkapi.jpg

Piliç Topkapı Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet tavuk but
  • Kemiğini kasapta çıkarttırın ve döverek incelttirin (Kişi sayısına nazaran alabilirsiniz)
İç materyali için
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (Ben yer fıstığı kullandım)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Tuz
Üzerinin sosu için
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirincimizi yıkayıp 15 dakika suda ıslatıyoruz üzümü yıkayıp ıslatalım tavamıza sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz pirincimizi ek edip kavuralım.
  2. Üzümü fıstıklarımızı ek edelim ve baharatları tuzu ek edip 1 bardak sıcak su ile pişirelim altını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirelim.
  3. Bir kasenin içine butlarımızın deri kısmı altta kalacak halde yerleştirelim iç harcı koyup kapatalım tepsiye dizelim.
  4. Üzeri için tavaya sıvı yağ ve salçayı alıp kavuralım tuz karabiber ek edip 1 bardak sıcak suyu ek 5 dakika kaynatalım ve tavukların üzerine dökelim.
  5. Üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatıp 200 derece fırında pişiriyoruz üstünü açıp 10 dakika daha kızarana kadar tutuyoruz ve fırından çıkartıp servis yapıyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt