
Piliç Topkapı Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet tavuk but
- Kemiğini kasapta çıkarttırın ve döverek incelttirin (Kişi sayısına nazaran alabilirsiniz)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (Ben yer fıstığı kullandım)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirincimizi yıkayıp 15 dakika suda ıslatıyoruz üzümü yıkayıp ıslatalım tavamıza sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz pirincimizi ek edip kavuralım.
- Üzümü fıstıklarımızı ek edelim ve baharatları tuzu ek edip 1 bardak sıcak su ile pişirelim altını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Bir kasenin içine butlarımızın deri kısmı altta kalacak halde yerleştirelim iç harcı koyup kapatalım tepsiye dizelim.
- Üzeri için tavaya sıvı yağ ve salçayı alıp kavuralım tuz karabiber ek edip 1 bardak sıcak suyu ek 5 dakika kaynatalım ve tavukların üzerine dökelim.
- Üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatıp 200 derece fırında pişiriyoruz üstünü açıp 10 dakika daha kızarana kadar tutuyoruz ve fırından çıkartıp servis yapıyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????