Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
pilic-topkapi-3.jpg

Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler

  • 8 modül tavuk kalça (açılıp inceltilecek)
İç pilav için;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık kuşüzümü
  • 1 kaşık dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber
  • 1, 5 su  bardağı su
Salçalı sos için:
  • 2 yemek  kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Beşamel sosu için;
  • 2 yemek  kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 50 gr kaşar peynir rendesi

Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı

  1. Evvel iç pilav için küp soğanları yağda kavurun.
  2. Fıstıkları ve üzümleri ekleyin kavurmaya devam edin.
  3. En son pirinci ekleyin biraz daha kavurun ve suyunu koyun.
  4. Baharatlarını ek edin pişmeye bırakın.
  5. Tavukları uygunca açıp inceltin(ben kalçabut kullandım siz göğüs etiylefe yapabilirsiniz).
  6. İç pilavdan birer kaşık koyun ve sarın, fırın kabına dizin 200° derecede pişirin.
  7. Beşamel sos için tereyağında unu kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırın.
  8. Tuz ve kaşar peynir rendesini koyun altını kapatın.
  9. Pişen tavukları fırından alın, salça ve suyu kaynatın üzerine dökün.
  10. Beşamel sosu üzerlerine yayın.
  11. Tekrar fırına verin kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt