Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pilav Üstü Tavuk

Pilav Üstü Tavuk
0
116

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler


Pilav için
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (silme)
  • 1 yemek kaşığı şehriye
  • Tuz
Tavuk için
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4 su bardağı su (haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (silme)
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tavuk göğsünü bir (silme) tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda haşlamaya bırakıp pilavımızı yapalım.
  2. 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp şehriyelerimizi kızartalım.
  3. Kızaran şehriyelerimize yıkadığımız bulgurları ekleyip tereyağını ek edip biraz kavuralım.
  4. Kavrulan pilavımıza tavuk suyu olağan şu ve tuzu ekleyip pişirmeye bırakalım.
  5. Haşlanan tavuklarımızı didikleyelim.
  6. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim.
  7. Eriyen yağa didiklediğimiz tavukları ekleyip baharatları ekleyip uygunca kavuralım.
  8. İsteğe nazaran servis yapılabilir.Afiyet olsun.

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Pilav Üstü Baharatlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1 su bardağı pirinç (Bim’in efsane ithal pirinçi)2 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tereyağıSıvıyağTuz Üstü İçin Yarım tavuk göğsüSıvıyağ1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber1 çay kaşığı kırmızı acı pul biber (İsteğe göre)1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Pilav Üstü İçin Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 2 adet kemiksiz tavuk pirzola1 tatlı kaşığı salça1 tatlı kaşığı tereyağı1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı kekikKajunKimyonKarabiberTuz Pilav Üstü İçin Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Gereçler Üzeri İçin 500 gram tavuk göğsü İçi İçin 2 su bardağı bulgur3 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı tavuk suyu2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1, 5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Pilav Üstü Tavuk Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç1.5 su bardağı arpa şehriye3 .5 su bardağı sıcak su (et,tavuk sade) olabilir4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tuz Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sıvıyağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 adet 250 gram tavuk göğsüKarabiber pul biber tuz Pilav için; Önceden haşlanmış nohutYarım çay bardağı tel şehriyeYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı ıslanmış pirinçSu tuz Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt