Pilav Üstü İskender (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kadar kuzu eti
- Sıvıyağ
- Tuz
- İsteğe göre baharatlar karabiber, pul biber v.b
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı + yarım çay bardağı soğuk su
- Süzme yoğurt
Pilav Üstü İskender (Ev Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dondurucudan bütün haldeki eti çıkarıp çözülmeden ince ince doğrayalım, uygun bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtalım ince doğranmış etleri ilave ederek pişirelim.
- Ocaktan almaya yakın tuzunu isteğe göre baharatlar ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletelim. 20 dakika sonunda pirinçlerin nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu 10 dakika süzelim.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ilave edelim ve pirinçleri tane tane dökülene kadar kavuralım. Suyunu, varsa et suyu ilave edelim.
- Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika pilavı demlenmeye bırakalım.
- Tereyağını sos tavasına koyup eritelim.
- Ardından domates salçasını ilave edip karıştıralım üzerine sıvı yağ ekleyip 2 dakika kavuralım.
- Tuzunu ilave edip karıştıralım.
- Ardından soğuk suyu da ilave edip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca karabiberi ilave edip karıştıralım.
- Kapağını kapatıp 3-4 dakika kadar pişirelim.
- Dinlenen pilavı istediğimiz bir servis tabağına alalım, pişirdiğimiz etler soğuduysa ısıtalım ve pilavın üzerini kaplayalım.
- Ben yemeğin kenarlarına sıkma torbası ile şekil vererek süzme yoğurt sıkalım.
- Ve son olarak sosumuzu gezdirip fotoğrafını çekip ???? fazla bekletmeden servis edelim.
Pilav Üstü İskender (Ev Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.