
Pilav (Basmati Pirinç) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket basmati pirinç
- Çay bardağının 1/4 (çeyrek) ü kadar sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ( isteğe göre)
- 3.5 su bardağı sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı limon suyu
- İsteğe göre tuz
Pilav (Basmati Pirinç) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte kavuruyoruz.
- Pirincimizi ekliyoruz. İyice kavuruyoruz.
- İyice kavrulduktan sonra 3. 5 su bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Yarın tatlı kaşığı limon suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tuzu istediğimiz miktarda ekliyoruz ve kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.
- 3 dk buharı gittikten sonra üstüne peçete koyup demlemeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
.