
Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- İsteğe göre pul biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
Pideli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biz yemelere doyamadık. Bu tarif sizi pideli köftenin diyarı bursa’ya götürecek. İşte tarifimiz ????????????.
- Önce tüm köfte malzemeleri bir kabın içerisine alınır, güzelce yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekli verilir. Yağsız, izli tavada iyice pişirilir. (tost makinesinin yüksek derecesinde de pişirebilirsiniz)
- Köfteler kızarırken biber ve domates yanına konulur, onlar da pişirilir.
- Bir tavaya tereyağı alınıp eritilir, salça kavrulur. Kıvamına göre su eklenir, biraz da tuz eklenerek kaynatılır.
- Pide küp doğranıp 1 yemek kaşığı tereyağıyla tavada çevirilir.
- Servis yapacağımız tabağa önce tavada çevirilen pideler konulur.
- Üzerine sostan biraz gezdirilir.
- Köfteler ekmeklerin üzerine konulur, köftelerin üzerine de sos gezdirilir.
- Domates, biber ve yoğurt da tabağa alınarak üzerine bol kızgın tereyağı gezdirilir veee mis gibi lezzetiyle pideli köfteniz hazır ????