Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 400 ml süt (ılık)
- 400 ml su
- 200 ml sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Un
- Yumurta
- 600 gr köy peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 kg patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber, karabiber, tuz
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur gereçlerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin, mayanlanmaya bırakın.
- Patatesleri haşlayın ezin. Soğanı bronoise doğrayıp yağda kavurun. Salçayı ekleyin kavurmaya devam edin, baharatları ekleyip hepsini kavurun.
- Köy peynirini ezip ince doğranmış maydanoz ile karıştırın.
- Mayalanan hamurdan kesimler koparıp merdane ile dar uzun açıp içine harç koyup yanlardan içeri gerçek kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sürüp fırına verin.
- Fırından çıkardığınız pidelerin üzerine su serpip daha sonra bıçakla üzerlerine tereyağ sürün ve servis edin.
Not! Ölçüleri kişi sayısına nazaran düşürebilirsiniz.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.