Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pide

Pide
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 ml süt (ılık)
  • 400 ml su
  • 200 ml sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Un
Üzeri için;
  • Yumurta
Peynirli için;
  • 600 gr köy peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Patatesli için;
  • 1 kg patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber, karabiber, tuz

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur gereçlerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin, mayanlanmaya bırakın.
  2. Patatesleri haşlayın ezin. Soğanı bronoise doğrayıp yağda kavurun. Salçayı ekleyin kavurmaya devam edin, baharatları ekleyip hepsini kavurun.
  3. Köy peynirini ezip ince doğranmış maydanoz ile karıştırın.
  4. Mayalanan hamurdan kesimler koparıp merdane ile dar uzun açıp içine harç koyup yanlardan içeri gerçek kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sürüp fırına verin.
  5. Fırından çıkardığınız pidelerin üzerine su serpip daha sonra bıçakla üzerlerine tereyağ sürün ve servis edin.
Afiyet olsun????

Not! Ölçüleri kişi sayısına nazaran düşürebilirsiniz.

Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt