teknolojiuzmani
FD Üye
Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 paket maya
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Susam
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Bir saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
- Daha sonra bezelere ayırıp, tekrar 15 dakika mayalandırıyoruz.
- Mayalandıktan sonra bezeleri tek tek elimizle hafif bastırarak açıp, üzerine yumurtalı yoğurt karışımından sürüp, pide biçimi veriyoruz.
- Susamını serpip 200 derece fırında pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.