Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pide

Pide
0
25

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
pide.jpg

Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • Hamur için;
  • 7/5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya yada kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ile sıvı yağı da ekleyip, çırpın.
  2. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
  3. Kalan 1 su bardağı unu da denetimli olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Yoğurduktan sonra, üstünü örtün ve ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  5. İç harcı için; soğanı, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp, kıyma ile karıştırın.
  6. Yağı ve suyu da ekledikten sonra, baharatlarını ek edip, güzelce karıştırın.
  7. Mayalanmış olan hamuru 6 eşit kesime bölün.
  8. Her bir parçayı merdane yardımı ile pide formunda uzunca açın.
  9. Yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız hamurları serin ve üstlerine hazırladığınız harcı paylaştırın.
  10. Kenarlarını kıvırarak kapatın. Yumurta sarısı ile yağı çırpın ve bir fırça yardımı ile kenarlarına sürün. ????????‍????.Not: Sıcakken tüketiniz ???? kokusuna aşık olmak garanti ????.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt