
Pide Tanımı İçin Malzemeler
- Hamur için;
- 7/5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya yada kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gram dana kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 4 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ile sıvı yağı da ekleyip, çırpın.
- Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
- Kalan 1 su bardağı unu da denetimli olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurduktan sonra, üstünü örtün ve ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- İç harcı için; soğanı, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp, kıyma ile karıştırın.
- Yağı ve suyu da ekledikten sonra, baharatlarını ek edip, güzelce karıştırın.
- Mayalanmış olan hamuru 6 eşit kesime bölün.
- Her bir parçayı merdane yardımı ile pide formunda uzunca açın.
- Yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız hamurları serin ve üstlerine hazırladığınız harcı paylaştırın.
- Kenarlarını kıvırarak kapatın. Yumurta sarısı ile yağı çırpın ve bir fırça yardımı ile kenarlarına sürün. ????????????.Not: Sıcakken tüketiniz ???? kokusuna aşık olmak garanti ????.