teknolojiuzmani
FD Üye

Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 750 gram un
- 450 ml su
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kıyma
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Pastırma
Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzeme yoğurulup mayalanır.
- İç harcı için, kıyma koyacaksanız kavrulmuş olacak; kaşar peyniri, sucuk veya pastırma da olabilir.
- Mayalanan hamur 16 bezeye ayrılır, her beze uzunlamasına açılır, çok ince olmasın.
- Ortasına istediğiniz bir iç hazırlayıp koyun. (Ben kıymalı ve kaşarlı yaptım).
- Üstten elinizle birleştirip kapatın, tepsiye yerleştirin. 250 derecelik sıcak fırında 10-12 dakika pişirin.
- Çıkardığınız gibi üzerine tereyağ sürüp üzerini kapatın, sert olamaması için. Sonra afiyetle yiyin. İster kahvaltıda, ister başka öğünlerde.