Pide Tanımı İçin Gereçler
- 4,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 2 adet kesme şeker
- 2 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 150 gram kaşar peyniri
- 100 gram pastırma
- 2 yumurta sarısı (birinin sarısı üzeri için)
Pide Tanımı Yapılışı
- Unun ortasını açıp tuzu ekleyin.
- Ilık suya mayayı ve şekeri eritip una ekleyin. Hamuru yoğurun.
- 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Kabaran hamuru tekrar yoğurup 12 bezeye bölün.
- Her bir bezeyi unlanmış tezgahta un yardımı ile uzun bir biçimde açalım.
- Hamuru açtıktan sonra iç materyalini yayarak koyun.
- Hamurun kenarlarını içe gerçek kıvırarak sıkıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine alıp 10-15 dk üstünü kapatıp bekletin.
- Yumurta sarısına biraz su ekleyip pidelerin üzerine sürün.
- Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında pişirin.
( tercihinize bağlı olarak iç harç hazırlayabilirsiniz, ben pastırmalı, kıymalı, kavurmalı ve patatesli yaptım. )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.