
Pide Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta beyazı içine(sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4,5-5 su bardağı un
- Susam
- Çörek otu
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su, süt ve maya karıştırılır.
- Yumurta beyazı, şeker, tuz ve sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenir.
- Hamur ne kadar yumuşak olursa pide o kadar yumuşak olur.
- Hamuru yoğurup üzerini kapatıyoruz ve 40 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonra hamuru iki modül bölüyoruz.
- Tepsinin altına biraz galeta unu serpip tepsilere yerleştiriyoruz.
- Ve tepsilerde 20 dakika bekletiyoruz.
- Sonra biraz elimizi yağlayıp biçim veriyoruz.
- Daha sonra yumurta sarısı, çörek otu ve susam koyuyoruz.
- Bu formda de 15 dakika bekletiyoruz.
- Sırayla evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ve pidemiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ???? yumuşacık bir pide oldu kesinlikle denemelisiniz. ????
.