Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pide Tarifi

Pide Tarifi
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pide-tarifi.jpg

Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta beyazı içine(sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4,5-5 su bardağı un
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Su, süt ve maya karıştırılır.
  2. Yumurta beyazı, şeker, tuz ve sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
  3. Un yavaş yavaş eklenir.
  4. Hamur ne kadar yumuşak olursa pide o kadar yumuşak olur.
  5. Hamuru yoğurup üzerini kapatıyoruz ve 40 dakika dinlendiriyoruz.
  6. Sonra hamuru iki modül bölüyoruz.
  7. Tepsinin altına biraz galeta unu serpip tepsilere yerleştiriyoruz.
  8. Ve tepsilerde 20 dakika bekletiyoruz.
  9. Sonra biraz elimizi yağlayıp biçim veriyoruz.
  10. Daha sonra yumurta sarısı, çörek otu ve susam koyuyoruz.
  11. Bu formda de 15 dakika bekletiyoruz.
  12. Sırayla evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ve pidemiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ???? yumuşacık bir pide oldu kesinlikle denemelisiniz. ????❤️.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt