
Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler;
- 7 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya (kuru maya)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram rendelenmiş kaşar
- Yarım kangal dilimlenmiş sucuk
Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pide hamurumuz için gerekli bütün malzememizi yoğurup üzerini örtüp mayalanması için bir kenara alıyoruz.
- Kaşarımızı rendeliyoruz, sucuklarımızı da dilimliyoruz.
- Şimdi hamurumuzu açıp biraz yoğuralım daha sonra elimizin içi kadar yuvarlayıp hafif unlanmış tezgahta uzunlamasına acıyoruz.
- Daha sonra içerisine kaşar yada kaşar sucuk koyup kenarlardan kapatıyoruz.
- Uç kısmından biraz bastırıp yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
- Fırınınızı 220 derecede ısıtalım ve pidelerimizi içine atalım. Kasar eriyip üzeri kızarınca fırından çıkaralım.
- Çıkardıktan sonra pidelerin üzerini hafif yağlayalım 5 dakika kadar bekletelim daha sonra servis edelim.
Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı