
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 adet yufka
- Beyaz peynir
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 adet yumurta
- 1 su bardak yoğurt
- 1 su bardak süt
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sosumuzu hazırlamak için yumurta, yoğurt, süt ve yağı homojen olana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra iç harcımızı hazırlamak için beyaz peynirleri ufalıyoruz.
- İsteğe nazaran içine karabiber ve kırmızı toz biber koyabilirsiniz.
- Harcımızı da hazırlamadıktan sonra fırın tepsisini ister yağlı kağıt koyun isterseniz yağlayın bu süreci yaptıktan sonra bir tane yufkamızı tepsiye seriyoruz.
- Hazırladığımızı sostan her yerine döküp ıslatıyoruz.
- Daha sonra bir kat daha yufka koyup tekrar sosluyoruz.
- 2. Kat yufkanın dışarıya taşan kısmını katlayıp sosluyoruz (her katlayışta soslayabilirsiniz).
- 2. Kat yufkadan sonra harcımızı ortaya eşit halde serpiyoruz.
- Üzerine bir kat daha yufka koyup tekrar soslayıp dışarıya çıkan kısımları katlıyoruz. Şayet harcınız kaldıysa bu kısma da materyal koyabilirsiniz.
- Tekrar yufka koyup soslayıp birinci koyduğum yufkanın dışarı gelen kısımlarını hepsinin üstüne katlıyorum kalan sosu döküp isteğe nazaran üstüne susam serpiyorum. Tepsi böreğinde en kıymetli ip ucu hoş ıslanmış olmasıdır.
- 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorum afiyet olsun
.