iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Tandır Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*Su (suda ölçü vermedim kulak memesi kıvamında olacak)
*1 paket insant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı;
*Kaşar peyniri
*Beyaz peynir
*Maydanoz
*1 çay kaşığı toz biber
Ara katlarına sürmek için;
*250 gr margarin
*4 yemek kaşığı tahin
*Üzerine;
*1 adet yumurta sarısı
*Susam
Peynirli Tandır Böreği Tarifi Yapılışı Tandır böreğinin orjinalinde kıyma ile yapılır ama biz peynirli tercih ediyoruz daha hafif olduğu için öncelikle yoğurma kabına malzemeleri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz On dakika kadar dinlendiriyoruz ama hamuru mayalandırmıyoruz Diğer taraftan margarini eritip tahin ile karıştırıyoruz Dinlenen hamuru iki beze haline getiriyoruz Çok ince olmayacak biçimde daire şeklinde açıyoruz Arasına eşit şekilde tahinli harcı sürüp resimdeki gibi kesip katılıyoruz ve bir miktar buzdolabında bekletiyoruz İç harcının donması için iki bezeyi de bu şekilde yapıyoruz Tezgah üzerine hamurumuzu tekrar alıp fırın tepsisi genişliğinde açıp yağlanmış olan tepsiye yerleştirip peynirli harcımızı eşit şekilde yayalım ve diğer bezeyi de açıp üzerine kapatalım Kenarlarını düzeltip yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyip 180 derecede pişirelim fırından çıkarıp dilimleyip servis edelim
Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*Su (suda ölçü vermedim kulak memesi kıvamında olacak)
*1 paket insant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı;
*Kaşar peyniri
*Beyaz peynir
*Maydanoz
*1 çay kaşığı toz biber
Ara katlarına sürmek için;
*250 gr margarin
*4 yemek kaşığı tahin
*Üzerine;
*1 adet yumurta sarısı
*Susam
Peynirli Tandır Böreği Tarifi Yapılışı Tandır böreğinin orjinalinde kıyma ile yapılır ama biz peynirli tercih ediyoruz daha hafif olduğu için öncelikle yoğurma kabına malzemeleri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz On dakika kadar dinlendiriyoruz ama hamuru mayalandırmıyoruz Diğer taraftan margarini eritip tahin ile karıştırıyoruz Dinlenen hamuru iki beze haline getiriyoruz Çok ince olmayacak biçimde daire şeklinde açıyoruz Arasına eşit şekilde tahinli harcı sürüp resimdeki gibi kesip katılıyoruz ve bir miktar buzdolabında bekletiyoruz İç harcının donması için iki bezeyi de bu şekilde yapıyoruz Tezgah üzerine hamurumuzu tekrar alıp fırın tepsisi genişliğinde açıp yağlanmış olan tepsiye yerleştirip peynirli harcımızı eşit şekilde yayalım ve diğer bezeyi de açıp üzerine kapatalım Kenarlarını düzeltip yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyip 180 derecede pişirelim fırından çıkarıp dilimleyip servis edelim
Afiyet olsun