
Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1/2 (yarım) paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker (Silme)
- 120 ml su
- 200 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı krem peynir
- Hamurun yüzeyini kaplayacak kadar mozerella peyniri ya da kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı kekik
Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker, maya ve ılık su karıştırılır.
- 2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir; yoğrulur.
- Son aşamada zeytinyağı ilave edilir, tekrar yoğurduktan sonra üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Sosu için rendelenmiş sarımsaklar, oda sıcaklığındaki tereyağı ve krem peynirle karıştırılır.
- Mayalanan hamur, istenilen şekilde açılır.
- Üzerine sos sürülür; peynir ve kekik serpildikten sonra 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirilir. Nefis mi nefis ekmekler, hem kahvaltıya hem diğer öğünlere yakışacak türden. Afiyet olsun.