elektronikci
FD Üye

Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 250 gram beyaz peynir veya lor
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
Peynirli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu alıp karıştıralım.
- Bir yufkayı tezgaha serelim üzerine karışımdan sürelim ve lor serpelim.
- İkinci ve üçüncü yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonrada yufkaların kenarlarını içe doğru katlayıp rulo şeklinde saralım.
- Bir buçuk veya iki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim.
- Üzerine yoğurtlu harçtan biraz kalıyor.
- Ayırdığımız bir yumurta sarısını kalan yoğurtlu harcın içine ilave edelim.
- Böreklerin üzerine sürelim veya fazla harç kaldıysa her böreğin üstüne birer kaşık dökelim.
- Susam veya çörekotu serpebilirsiniz.
- 180 derece fırında 25 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun.