
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 4.5 su bardağı kadar un
- 1 su bardağı tulum peynir
- Yarım su bardağı kaşar peynir
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, sıvı yağ, şeker, yumurta akı ve tuzu yoğurma kabına alalım. Karıştıralım.
- 10 dakika sonra unu ekleyelim. 45-50 dakika kadar mayalandıralım.
- Kaşarları ve tulum peyniri rendeleyelim. Kenara alalım.
- Hamur mayalandıktan sonra ceviz kadar bezeler alalım.
- Elimizde küçük yuvarlaklar yapalım. İçerisine peynir koyalım.
- Aynı talaş böreği katlar üzere hal verelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve sütlü karışımı sürelim.
- En üst kısmına da çekirdekleri serpelim.
- Tepside 20 dakika daha bekletelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun????.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı