
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı yarısı sıvı yağ
- 25 gram eritilmiştir margarin
- 1 tane kabartma tozu
- 2 tane yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçler karıştırılır ve kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir alabildiği kadar un konulur sert bir hamur olmayacak.
- Ceviz büyüklüğünde beze alınır ortasına peynir yada kaşar konulur ve kapatılır.
- Üzerine ayrılmış yumurtanın sarısı sürülür ve çatalla iz yapılır susam ve çörek otu serpilir.
- 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.