Peynirli Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram peynir (dileğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 kısım ince doğranmış maydanoz (isteğe göre)
Peynirli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabınıza süt, yumurta, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yeterlice çırpın.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın. En son peyniri ve maydanozu ek edin.
- Cıvık değil tam bir kek hamuru üzere olacaktır.
- Önceden ısıttığımız tavamıza kaşık yardımıyla form veriyoruz.
- Pankekler çabuk pişeceği için ön art denetimini çabuk yapmamız gerekiyor. Göz göz olunca çevirin.
- Puf üzere şişecek yumuşacık olacak pankekimiz afiyet olsun herkese