Peynirli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 Su bardağı ılık su2 adet yumurta (beyazları içerisine sarılarını ise üstüne sürmek için)3 Yemek Yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz66, 5 su bardağı un1 paket yaş mayaArası için ;ben beyaz peynir kullandım ama siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz Peynirli Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuracağımız vahşi un hariç diğer malzemeleri hepsini koyup efendice karıştırıyoruzdaha sonra unu ağır ağır ilave ediyoruz ondan sonradan hamuru uygunca yoğurup ele yapışan bir hamur elde ediyoruzSonradan üzerini bir bezle kapatıp hamur iki katına çıkana dek bekliyoruzHamurumuz kabardıktan daha sonra İstediğimiz şekilde yapıyoruz ve içerisini ben peynirli yaptımYağlı kağıt serdiğinmiz fırın tepsisine hepsini yerleştiriyoruz sonra üzerlerini bir bezle kapatıp tepsi mayası veriyoruzYaklaşık yarım saat bekliyoruz vakit sonunda poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 180° ’de ısıtılmış fırında pişiriyoruzol Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin Sıhhat olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur