Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Örgü Ekmek

Peynirli Örgü Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Peynirli Örgü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 yumurta (sarısı üstüne)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket yaş maya
*Aldığı kadar un

İç harcı için:


*Yarım yağlı beyaz peynir
*Kaşar
*Maydanoz

Peynirli Örgü Ekmek Tarifi Yapılışı İlk olarak sütü, suyu, mayayı ve şekeri bir kaba alıp kaşıkla mayayı ezip 10 dakika beklemeye alıyoruz Ardından diğer malzemeleri de ekliyoruz unu yavaş yavaş koyuyoruz yumuşak bir hamur elde edelim Hamuru 20 dakika bekletelim Mayalanması için Bu arada peynirli içimizi hazırlayalım Yarım yağlı beyaz peynir ve kaşarı rendeleyip bir tutam maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz Benim patatesli harcım vardı dolapta onu da ekledim içine harika oldu Siz de dilerseniz bir patates haşlayıp içine ezebilirsiniz Mayalanan hamuru iki parçaya bölüyoruz İlk parçayı hafif un serperek merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz fakat açtığımız hamur fazla kalın olmasın çünkü örgü yaparken zorlanabilirsiniz Açtığımız hamurumuzun orta kısmına peynirli harcımızı yerleştirip bıçak yardımı ile karşılıklı kesikler atıyoruz, ben 13 kesik attım Karşılıklı olmalarına dikkat edelim ki örerken birbirlerine denk gelsin Kesik atma işlemi bittikten sonra baştan başlayarak bir sağ kesik bir sol kesik örmeye başlayalım Örgü işlemi bittikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim Diğer hamur parçamıza da aynı işlemi yapalım, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim 5 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim, altı üstü kızarana kadar Pişirme süresi 20 dakika sürdü benim fırınımda Sizin fırınınızda farklı pişirme süresi gösterebilir Ekmeklerimiz piştikten sonra 15 dakika daha bekletiyoruz Sonra bıçakla dilimleyip servise hazır ediyoruz Ekmeklerin muhakkak piştikten sonra dinlenmesi lazım dilerken dağılabilir sıcak olduğu için Ekmeğimiz servise hazır Afiyet olsun
 
858,506Konular
982,848Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt