
Peynirli Küçük Rulo Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
- 1 kalıp beyaz peynir
- Çörek otu ve susam
Peynirli Küçük Rulo Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım.
- Yufkayı haldeki üzere serip karışımdan sürüyoruz.
- Peynirli harçtan uzun kısıma koyup rulo formunda katlıyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Öteki yufkalara birebir süreci uyguluyoruz.
- Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.