Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Kır Pidesi

Peynirli Kır Pidesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Peynirli Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet yaş maya
*1, 5 su bardağı ılık su
*3 su bardağı ılık süt
*6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 tatlı kaşığı şeker
*3, 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (ben 2 kiloya yakın un kullandım)
*Üstüne sürmek için 2 yumurta sarısı
*Pidelere sürmek için margarin

İç harcı;


*600 gram peynir
*2 adet iri domates ( minik doğranmış)
*2 adet yeşil biber ( minik doğranmış)
*Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
*2 adet kuru soğan (minik doğranmış)
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kara biber

*
Peynirli Kır Pidesi Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına maya ufalanıp şekeri eklenir ılık suyuda ilave edilip kaşıkla karıştırılıp 2 dk bekletilir Sonra ılık sütümüz yağ ve tuzda eklenip tekrar karıştırılır
*Un yavaş yavaş eklenerek toparlandıktan sonra iyice 5 dk yoğurulur ( hamurun kıvamı yumuşacık ele çok azcık bulaşır kıvamda olmalıdır)
*Mayalanması için 1 saat ılık yerde sarılı bekletilir
*Süre sonunda portakal ebatında bezeler alınır tezgahta elle yuvarlayarak hamur tepsi boyunda uzatılır
*Daha sonra oklavayla enine açılarak genişletilip peynirli harcı konulur ve iki kenarından hamur ortada birleştirilerek pideler kapatılır (Çok sıkı kapatılan pidelerin ağzı açılmaz kapalı pide olur, sadece uçları birleştirilip kapatılan pideler pişerken ağızları açılır ve açık pide olur tercih size kalmış )Yumurta sarısı sürülüp 200 derecede orta rafta kızarana kadar pişirilir
*Fırından alınca üzerine margarin sürülüp üzeri örtülü 10 dk bekletilip dilimlenerek servis edilir
*17 adet pide çıkıyor soğuduktan sonra buzluğunuza* kaldırabilirsiniz


AFİYET OLSUN
 
858,536Konular
981,822Mesajlar
32,328Kullanıcılar
Üst Alt