iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• Un 1000 g
• Margarin 600 g
• Pudra şekeri 300 g
• Yumurta beyazı 2 adet
• Vanilya
İç Dolgu Malzemesi
• Labne peynir veya süzme yoğurt 500 g
• Pudra şekeri 200 g
• Pandispanya 750 g
• Su 250 g
• Pati (sıvı şanti) 200 g
• Kuru üzüm 100 g
• Limon kabuğu rendesi 1 adet
Hazırlanışı :
Hamur malzemelerinin tümü elle veya makine yardımıyla yoğrulur 30 dakika dolapta dinlendirilir
Daha sonra tezgahta merdane yardımıyla 12 cm kalınlığında açılır İstenilen ebatta çember boyunda kesilerek çember tepsiye oturtulur ve aynı hamurdan 2 cm kalınlığında şerit kesilerek çember içine kenar yapılır
Dolgu
İç dolgu malzemelerinin tümü mikserde 7 dakika çırpılır Hazırlanan krema çemberin içine doldurulur
170°C’lik fırında 3040 dakika pişirilir Daha sonra üzerine pudra şekeri serpilerek süslemesi yapılır
• Un 1000 g
• Margarin 600 g
• Pudra şekeri 300 g
• Yumurta beyazı 2 adet
• Vanilya
İç Dolgu Malzemesi
• Labne peynir veya süzme yoğurt 500 g
• Pudra şekeri 200 g
• Pandispanya 750 g
• Su 250 g
• Pati (sıvı şanti) 200 g
• Kuru üzüm 100 g
• Limon kabuğu rendesi 1 adet
Hazırlanışı :
Hamur malzemelerinin tümü elle veya makine yardımıyla yoğrulur 30 dakika dolapta dinlendirilir
Daha sonra tezgahta merdane yardımıyla 12 cm kalınlığında açılır İstenilen ebatta çember boyunda kesilerek çember tepsiye oturtulur ve aynı hamurdan 2 cm kalınlığında şerit kesilerek çember içine kenar yapılır
Dolgu
İç dolgu malzemelerinin tümü mikserde 7 dakika çırpılır Hazırlanan krema çemberin içine doldurulur
170°C’lik fırında 3040 dakika pişirilir Daha sonra üzerine pudra şekeri serpilerek süslemesi yapılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.