iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Karaköy Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru maya (küçük paket olanlardan)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*250 gr tereyağ (veya margarin)
*2 yumurta (sarılardan biri hamurun üzeri için ayrılacak)
*5 su bardağı un
İçi için;
*Beyaz peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam veya Çörek otu (isteğe bağlı)
Peynirli Karaköy Poğaça Tarifi Yapılışı Benim gibi mayalı pufuduk poğaçayı bir türlü tutturamayanlar için şahane bir tarif karaköy poğaçası*? Hem tadıyla hem kolaylığıyla siz ve misafirleriniz bayılacaktır*? Tarifimize geçelim,*?
1
*Ilık süt, şeker ve maya derin bir kapta çırpılır
*5 dk bekledikten sonra geri kalan malzemeler eklenir
*Tereyağ oda sıcaklığında olmalı
*En son un elenerek eklenir
*Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurulur
*1015 dk hamur bekletilir
*İsteğe bağlı büyüklükte elimize hamur alınır
*Elimizin içinde yuvarladıktan sonra yassı hale getirilir ve içine peynir eklenerek kenarlardan kapatılır
*Kapatılan bölge tepsinin tabanına gelecek şekilde yerleştirilir
*Toplamda 20 adet poğaça çıkıyor
*Tüm hamur bu şekilde yapıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı çatal ile şeritler halinde sürülür
*İsteğe göre susam veya çörek otu serpilir (Biz sade seviyoruz)
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar tahminen 2530 dk arası pişirilir
*AFİYET OLSUN ?
*1 çay bardağı süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru maya (küçük paket olanlardan)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*250 gr tereyağ (veya margarin)
*2 yumurta (sarılardan biri hamurun üzeri için ayrılacak)
*5 su bardağı un
İçi için;
*Beyaz peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam veya Çörek otu (isteğe bağlı)
Peynirli Karaköy Poğaça Tarifi Yapılışı Benim gibi mayalı pufuduk poğaçayı bir türlü tutturamayanlar için şahane bir tarif karaköy poğaçası*? Hem tadıyla hem kolaylığıyla siz ve misafirleriniz bayılacaktır*? Tarifimize geçelim,*?
1
*Ilık süt, şeker ve maya derin bir kapta çırpılır
*5 dk bekledikten sonra geri kalan malzemeler eklenir
*Tereyağ oda sıcaklığında olmalı
*En son un elenerek eklenir
*Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurulur
*1015 dk hamur bekletilir
*İsteğe bağlı büyüklükte elimize hamur alınır
*Elimizin içinde yuvarladıktan sonra yassı hale getirilir ve içine peynir eklenerek kenarlardan kapatılır
*Kapatılan bölge tepsinin tabanına gelecek şekilde yerleştirilir
*Toplamda 20 adet poğaça çıkıyor
*Tüm hamur bu şekilde yapıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı çatal ile şeritler halinde sürülür
*İsteğe göre susam veya çörek otu serpilir (Biz sade seviyoruz)
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar tahminen 2530 dk arası pişirilir
*AFİYET OLSUN ?