iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Ispanaklı Tepsi Böreğim Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo Ispanak
*5 adet günlük hazır yufka
*6 yemek kaşığı sıvıyağ
*2 orta boy kuru soğan
*Yaklaşık 100 gram kadar beyaz peynir
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı pulbiber
*Tuz
Sosu için;
*3 adet yumurta
*15 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*1 su bardağı su
Peynirli Ispanaklı Tepsi Böreğim Tarifi Yapılışı Sizlerle Çok Sevdiğim ve herkes tarafından beğenilen tarifi mi paylaşmak istedim Bir dilim yedikçe bir dilim daha yedirten tarif şimdi den Afiyet olsun
1
*Öncelikle ıspanakları bir kaç saat sirkeli suda bekletelim ki çamuru kumu suyun dibine çöksün
*Daha sonra bol suyla yıkayıp süzülmesi için kenara koyalım
*Tenceremize 6 yemek kaşığı sıvı yağı koyup yemeklik doğranan soğanları ekleyelim
*Soğanları pembeleşene dek kavuralım, kavrulan soğana ıspanakları ekleyip ölene dek kavurmaya devam edelim
*Ispanaklar kavrulup suyunu çektikten sonra tuzu baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edelim ve ocaktan alalım
*Böreği yapacağımız tepsiyi güzelce yağlayalım
*Ardından bir kat yufka serip hazırladığımız sostan üzerine kaşık yardımıyla döküp fırçayla her yerine eşit şekilde sürelim
*Tepsiden sarkan yufkaları içe doğru katlayıp sostan dökelim
*Kalan 2 kat yufkayı da elimizle kesip tepsiye dizmeye devam edelim
*3 kat yufkamızı tamamladıktan sonra ıspanaklı harçtan her yerine eşit olarak dökelim ve beyaz peyniri elimizle ufalayıp ıspanaklı harcın üzerine serpelim
*Kalan 2 yufkayada aynı işlemi uygulayıp tamamlayalım
*Ardından kalan sosumuzu üzerine döküp bıçakla dilimleyelim
*Çörek otunu dilimlere paylaştırıp 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika ardından fırın ayarını 160 dereceye getirip 10 dakika daha pişirelim ki börekler iyice içini çeksin Afiyet olsun
*1 kilo Ispanak
*5 adet günlük hazır yufka
*6 yemek kaşığı sıvıyağ
*2 orta boy kuru soğan
*Yaklaşık 100 gram kadar beyaz peynir
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı pulbiber
*Tuz
Sosu için;
*3 adet yumurta
*15 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*1 su bardağı su
Peynirli Ispanaklı Tepsi Böreğim Tarifi Yapılışı Sizlerle Çok Sevdiğim ve herkes tarafından beğenilen tarifi mi paylaşmak istedim Bir dilim yedikçe bir dilim daha yedirten tarif şimdi den Afiyet olsun
1
*Öncelikle ıspanakları bir kaç saat sirkeli suda bekletelim ki çamuru kumu suyun dibine çöksün
*Daha sonra bol suyla yıkayıp süzülmesi için kenara koyalım
*Tenceremize 6 yemek kaşığı sıvı yağı koyup yemeklik doğranan soğanları ekleyelim
*Soğanları pembeleşene dek kavuralım, kavrulan soğana ıspanakları ekleyip ölene dek kavurmaya devam edelim
*Ispanaklar kavrulup suyunu çektikten sonra tuzu baharatları ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edelim ve ocaktan alalım
*Böreği yapacağımız tepsiyi güzelce yağlayalım
*Ardından bir kat yufka serip hazırladığımız sostan üzerine kaşık yardımıyla döküp fırçayla her yerine eşit şekilde sürelim
*Tepsiden sarkan yufkaları içe doğru katlayıp sostan dökelim
*Kalan 2 kat yufkayı da elimizle kesip tepsiye dizmeye devam edelim
*3 kat yufkamızı tamamladıktan sonra ıspanaklı harçtan her yerine eşit olarak dökelim ve beyaz peyniri elimizle ufalayıp ıspanaklı harcın üzerine serpelim
*Kalan 2 yufkayada aynı işlemi uygulayıp tamamlayalım
*Ardından kalan sosumuzu üzerine döküp bıçakla dilimleyelim
*Çörek otunu dilimlere paylaştırıp 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika ardından fırın ayarını 160 dereceye getirip 10 dakika daha pişirelim ki börekler iyice içini çeksin Afiyet olsun